WingTczun KungFu

WingTczun KungFu

WingTczun KungFu is meditatie in beweging en gelijktijdig de meest effectieve vorm van ongewapende zelfverdediging.

Gratis proefles!

Vul nu het aanmeldingsformulier in. We bellen zo snel mogelijk voor een afspraak.


 

WingTczun (eeuwige lente) is een Chinese vechtkunst die stamt uit het beroemde zuidelijke Shaolinklooster. In een speciale zaal (WingTczun Dim = eeuwige lente hal) trainden alleen de meest ervaren monniken met elkaar. Hier wisselden deze monniken hun ervaringen met elkaar uit.
 
De stijl kreeg pas na het afbranden van het Shaolinklooster (rond het jaar 1700) de naam WingTczun en werd generaties lang in het geheim doorgegeven in families en clans. In de jaren vijftig werd het toegankelijk voor het brede publiek in Hong Kong.

 

>>Maak nu een afspraak voor een gratis proefles!<<

 

Testimonial:
"Ik wilde geen teamsport doen, want ik heb een drukke baan en dan moet je flexibel zijn. En dan kom je bij een individuele sport. Maar ik ben ook niet iemand die naar de sportschool gaat.

Dus dan is dit een mooie oplossing: heel flexibel en je bent vrij. Het is niet alleen maar fysiek bezig zijn, je leert ook nog wat. Je leert... het is gewoon een programma, een soort lesprogramma.

Het is niet alleen aan de machines hangen en kracht opbouwen. Het is gewoon: je leert wat, je maakt progressie. Dus dat is interessant.
 
Ik zie heel veel internationale studenten en verder gewoon normale mensen die niet op zoek zijn naar geweld of zo. Mensen die gewoon iets diepers zoeken met hun lichaam en nadenken met hun geest."
— Marc Blaauw, Hengelo
 

Redenen om WingTczun KungFu te doen:

  •   Betere lichaamsbeheersing
  •   Verhoging van conditie en kracht
  •   Vermindering van stresssituaties
  •   Betere concentratie gedurende de dag
  •   Scherpere reflexen
  •   Realistische en meest effectieve zelfverdediging
  •   Meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen
  •   Geestelijke balans en ontspanning

WingTczun geeft je een positieve instelling en leert je, je angst te controleren. Je wordt aangemoedigd om door te zetten. Je zult zien dat je daardoor meer kunt dan je voor mogelijk hield. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen.
WingTczun verbeterd je gezondheid en helpt je gewicht verliezen. Je verbrandt veel calorieën, versterkt je spieren en je stofwisseling verbetert.

 

>>Maak nu een afspraak voor een gratis proefles!<<

 

WingTczun leert je, om je instinctief en effectief te kunnen verdedigen.

WingTczun is een consequente vechtstijl die bescherming biedt tegen agressie in de meest doeltreffende vorm, in een zo kort mogelijke tijd.
 
Leer met de principes van een systeem reflexmatig te vechten om zo jezelf werkelijk te kunnen verdedigen. Sifu Edgar Zimmermann's unieke EWO-programma's leren je twee vormen van zelfverdediging.
 
De eerste vorm is fysiek
Je verbetert je kracht, flexibiliteit, en algemene gezondheid. Daarnaast leer je te slaan met ongekende kracht en effectiviteit. Hopelijk hoef je nooit te vechten maar mocht de situatie zich voordoen, dan is het beter als je weet hoe je jezelf kunt beschermen.
 
De tweede vorm is innerlijk: 
Door middel van de speciale EWO-programma's leren onze studenten o.a. gevaar te herkennen en gevaarlijke mensen, plaatsen en activiteiten te vermijden. Deze tweede vorm van zelfverdediging is misschien wel de meest waardevolle.

Testimonials over EWO WingTczun:

"Ik heb zelf een jaar of 8 aan Karate gedaan... Toen ben ik op zoek gegaan naar andere sporten binnen Enschede. Ik heb Shotokan gedaan en Taekwondo en dat soort dingen geprobeerd, maar dat beviel me niet.
 
Toen zag ik heel toevallig een flyer hier liggen van EWO Kungfu... en sinds de eerste les gezien wat ze konden... was ik er eigenlijk meteen al verslaaft aan... Kom gewoon naar de proefles toe, kijk een beetje door de eerste lessen heen.
 
Kijk daar doorheen, kijk om je heen, kijk wat hier voor mooie spullen staan. Kijk hoe de mensen het hier doen, hoe ver ze zijn en hoe veel plezier we met z'n allen hebben want dat is ook, het is heel veel lachen ook, het is sociaal met elkaar samen zijn, dus kom gewoon."
— Anne Schuurman, Enschede

 

>>Maak nu een afspraak voor een gratis proefles!<<

 
"Ik ben in 1994 begonnen. Ik vind het nog steeds heel leuk en ik leer nog steeds bij. Dat is de reden waarom ik blijf. Het is gewoon een kwestie van coördinatie, handen voeten, links en rechts, en dat moet je leren en iedereen kan dat.
Ik heb het wel kunnen gebruiken op mijn werk bijvoorbeeld, en dan niet zozeer fysiek maar meer het principe van als je oneens bent met je baas dan heeft het geen zin om rechtstreeks met je baas tegen in te gaan.
 
Dan ga je de weg omheen, dan zoek je een andere weg. Dat principe kun je overal toepassen, niet zozeer de weg eromheen zoeken maar wel het beseffen dat het geen zin heeft om er tegen in te gaan.
 
En hetzelfde hier, je leert hier als iemand sterker is dan heeft het geen zin om er tegen in te gaan want dan verlies je, die andere is sterker. Dus je hebt geen keuze, je moet een andere weg vinden."
— Sifu Stefan Somhorst, Haaksbergen
 
 
"Er wordt in een veilige omgeving getraind. Iedereen let wel op zijn eigen krachten en de krachten van een andere. Het is meer dan alleen sport en alleen bewegen.
Ik vind dat je daar heel tot rust komt, ook het innerlijk gedeelte. Je kan heel veel dingen loslaten. Het is niet zoals in Kickboksen waar je een uur lang tegen een boksbal aanstaat te meppen en je op die manier eventueel agressie weg kan.
Ik denk dat het meer dan alleen zoiets is, een uitlaatklep. Je kan tut rust komen ook als je niet lekker in je vel zit kan het bewegen en eigenlijk kan het beoefenen van WingTczun... het zorgt gewoon dat je geest leeg is, dat je op die manier tot rust komt."
— Jeroen Lourens, Enschede

 

>>Maak nu een afspraak voor een gratis proefles!<<


"Ik vind het doen door te doen kom je eigenlijk achter wat het is... en wat ik gewoon merk, net zoals met de lessen, dat ik elke dag wat bijleer. Dat vind ik het leuke van deze les.
Ik heb het gevoel dat ik elke les, kom ik thuis en denk oh ik heb weer wat bijgeleerd. En dat vind ik eigenlijk het mooiste van de WingTczun zelf. En het is zowat met technieken dat je met kleine beweging al heel wat kan doen.

Het gaat niet om kracht, het gaat niet om het vechten, het gaat puur om dat... zorgen dat je weet wat je kunt doen als het zo ver is."
— Martijn Wessels, Enschede

 

"WingTczun is voor mij een manier geworden om mij fysiek sterk en flexibel te voelen. Balans, reactievermogen, flexibiliteit, veerkracht zijn allemaal vaardigheden die zowel fysiek maar ook zeker mentaal mijn leven hebben verreikt.
In mijn werk met jongeren zijn al deze vaardigheden een belangrijke aanvulling gebleken. Behalve als een stuk lichamelijke ontspanning levert het me ook een mentale rust."
— Pedro van de Ven, Enschede

 

"Leuk en toch ook soms ingewikkeld om te leren. Maar uiterst effectief!"
— Watze de Vries, Hengelo


"Sinds meer dan 32 jaar doe ik aan vechtsporten. WingTczun is als zelfverdediging zeer goed bruikbaar. Alles wordt simpel gehouden, wat zeer doeltreffend is.
De lessen van Edgar Zimmermann heb ik als zeer prettig ervaren. Hij is duidelijk in waar hij les in geeft en hij staat achter wat hij zegt."
— Willem van Doorn, Schiedam (5e Dan Jiu-Jitsu, 3e Dan Aikido, 3e dan Judo, 2e dan Karate-Jitsu)

 

>>Maak nu een afspraak voor een gratis proefles!<<


"De seminars zijn altijd van top niveau. De skills en kennis en het onderwijzen ervan door sifu Edgar is ongeëvenaard. Je gaat altijd voldaan, met een hoop nieuwe informatie, verbeterde techniek en een smile van oor tot oor naar huis!"
— Sifu Remko Steffers, Tilburg

 

"Wingtczun heeft mij, vanwege de eenvoud en de effectiviteit in de zelfverdediging, gegrepen. Technieken die mij geheel onbekend waren bleken uiterst effectief te zijn.
De zogenaamde kettingstoten heb ik direct in mijn karate lessen verwerkt. Ik zie dit systeem als een prima aanvulling op mijn huidige budo stijlen.
Edgar Zimmermann is een leraar die enorm goed les geeft en een hart heeft voor het WingTczun."
— Harry Gorter, Deventer (5e dan Ashihara Karate, 2e dan Kyokushin Karate, heeft een achtergrond van meer dan 30 jaar in Karate en meerjarige ervaring in het allround gevecht Budokai en Pankrase)

 

"Met genoegen denk ik terug aan de tijd dat ik bij Sifu Edgar Zimmermans trainde. Ik herinner me Edgar als een bevlogen leraar die met veel kunde en kennis, enthousiasme en geduld les gaf."
— Dirk Beernink, Amsterdam

 

EWO voorziet in gemakkelijke roosters groepslessen voor kinderen, voor vrouwen en voor mannen. Workshops en privé-lessen zijn mogelijk volgens afspraak.
Een EWO-instructeur is eigenlijk een "personal" trainer. In plaats van massa-exercities worden studenten door de instructeur in hun programma's persoonlijk begeleid.

De EWO KungFu Academy is de enige professionele school in Twente, om WingTczun KungFu, Ezcrima en effectieve zelfverdediging te promoten. Het is dé school die helemaal toegewijd is om de kennis over te brengen en de rond 34 jaar ervaring die Sifu Zimmermann heeft in verschillende Wing Chun-/ Wing Tsun-stijlen, te delen.

 

 

Gratis proefles!

Vul nu het aanmeldingsformulier in. We bellen zo snel mogelijk voor een afspraak.